Puuveneveistäjät ry kehittää uutta moottorivenemallia monikäyttöiseen pulpettiveneluokkaaan. Suunnittelun lähtökohtina on ollut pieni tehontarve, miellyttävät ajo-ominaisuudet, mahdollisuus rakentaa runko eri rakennetyypeillä, sekä moderni ja ajaton ulkoasu. Uuden mallin suunnittelijaksi on valittu venesuunnittelija Jarmo Häkkinen.

Puuveneveistäjät ry on  saanut veneen suunnitteluun ja prototyypin valmistamiseen apurahat Museovirastoltaja Suomen Kulttuurirahastolta. Suunniteltavan mallin  oikeudet omistaa Puuveneveistäjien yhdistys, jonka jäsenillä on oikeus markkinoida, myydä ja rakentaa mallia. Suunnittelussa ja rakentamisessa pyritään hyödyntämään kaikki modernin teknologian mukanaan tuomat mahdollisuudet.

Ekologinen ja hiljainen sähköpropulsio tekee tuloaan myös moottoriveneisiin, mutta markkinoilla on niukasti sille soveltuvia runko- ja venemalleja. Puoliliukuvaksi suunniteltu Puuveneveistäjien venemalli täyttää lähtökohdiltaan tätä aukkoa. Vene on suunniteltu 8–12 solmun nopeuksille, jolloin tehontarve laskelmien mukaan 5 henkilön kuormalla on ainoastaan 6–12 hevosvoimaa. Sulava ja kapea runko käyttäytyy miellyttävästi aallokossa, kulkee kevyesti myös runkonopeutta eikä sillä ole merkittävää liukukynnystä. Vene voidaan varustaa sähkö- tai polttomoottorilla, sallitun maksimitehon ollessa 20 hevosvoimaa.

Pohjastaan vene on joko levyrakenteinen tai massiivipuinen tilaajan toiveiden mukaisesti. Kyljet voidaan rakentaa joko limi- tai tasasaumaisena tai levyrakenteisena. Ensimmäinen Puuveneveistäjien tyyppivene rakennetaan limisaumaiseksi, jolla veneelle saadaan klassisen kaunis ulkoasu. Yhdistyksen tavoitteena on saada ensimmäinen vene valmiiksi loppuvuodesta 2022 ja esitellä se yleisölle Vene 2023 -messuilla.

Lisätiedot:
Puuveneveistäjät ry
Puheenjohtaja Jari Vanhatalo
info[ät]miiluboats.com
Puh. 050 322 3950

Puuveneveistäjät ry:n uuden venemallin linjapiirros.