Puuveneveistäjät ry:n uuden venemallin kehitystyö etenee ja ensimmäisen veneen rakentajat on valittu yhdistyksen jäsenilleen järjestämän tarjouskilpailun perusteella. Prototyyppi rakennetaan kahden veistämön yhteistyönä, vastaavana veistämönä Norboats Ky, alihankkijanaan Nordic Craft.

Puuveneveistäjät ry on  saanut veneen suunnitteluun ja prototyypin valmistamiseen apurahat Museovirastolta ja Suomen Kulttuurirahastolta. Suunniteltavan mallin  oikeudet omistaa Puuveneveistäjien yhdistys, jonka jäsenillä on oikeus markkinoida, myydä ja rakentaa mallia. Suunnittelussa ja rakentamisessa pyritään hyödyntämään kaikki modernin teknologian mukanaan tuomat mahdollisuudet.

Ensimmäisen veneen limisaumainen laudoitus rakennetaan massiivimahongista, pohjastaan vene on levyrakenteinen ja kaaritus leikataan tietokoneohjatusti vanerista. Rakenteessa yhdistyy modernin rakenteen huolettomuus perinteiseen, näyttävään, lakattuun limisaumakylkeen. Sopimuksen mukaisesti vene valmistuu vuoden loppuun mennessä ja se tulee olemaan esillä Vene 2023 Båt  -messuilla Puuveneveistäjät ry:n osastolla. 

Veneen on suunnitellut Jarmo Häkkinen ja malli on suunniteltu puoliliukuvaksi ja kevyesti kulkevaksi soveltuen erinomaisesti myös sähkömoottorilla varustettavaksi. Kohtuullinen paino yhdistettynä kapeaan ja pitkään runkoon takaa sulavan kulun suunnitellulle nopeusalueelle, 5-12 solmua. Vene edustaa suositussa pulpettiveneluokassa uudenlaista ajattelua, jossa ekologisuus, mukavuus ja maltillisen vauhdin tuoma rauhallinen kulku on tervetullutta vastapainoa suuritehoisille, polttoainenälkäisille syvillä V-pohjilla varustetuille veneille.

Lisätiedot:
Puuveneveistäjät ry
Projektivastaava Jari Vanhatalo
info [ät] miiluboats.com
Puh. 050 322 3950