Aikaisin lauantai aamuna, huhtikuun 25 päivä vedimme vaimon kanssa Puuveneveistät ry:n Arpaveneen trailerille Naveste Oy:n verstaalla Orimattilan Artjärvellä ja navigaattori ohjelmoitiin kohti Taipalsaaren Kyläniemeä. Termospullo oli täytetty lähtiessä ja evään pakattu mukaan.

Sää oli pilvipoutainen ja tiet kuivia, joten venettä ei tarvinnut erityisemmin suojata.

Loppumatkan lossimatkan jälkeen saavuimme Saimaan rannalla olevan kesämökin pihaan, jossa Esa ystävineen toivotti meidät ystävällisesti tervetulleeksi.

Vene laskettiin trailerilta rantaan pöllien päälle ja perämoottori asetettiin telineeseen koekäynnistystä varten. Kun moottoriin oli lisätty bensiini ja tarkistettu vipujen asennot ja öljyn määrä kokeiltiin käynnistystä. Parin nykäisyn jälkeen Suzuki heräsi iloisesti toimintaan ja oli valmis kiinnitettäväksi veneen perälautaan.

Kakkukahvien, samppanjan kilistelyjen ja jutustelun jälkeen luovutin veneeseen ja moottoriin liittyvät takuu ja luovutusdokumentit Esalle.

Kovan suoraan rantaan suuntautuneen tuulen vuoksi suunnittelemastamme yhteisestä koeajosta päätettiin luopua. Kun tuuli näytti hetkellisesti hieman hellittävän, päätin kokeilla lähtöä rannasta moottorilla vanhan kivilaiturin suojasta.

Muutaman kierroksen aikana vene tuntui käyttäytyvän hyvin perämoottorilla ajattaessa. Aallot olivat sen verran korkeita, että käännyttäessä sivuaallokon kautta aallot keinuttivat venettä niin paljon että soutuominaisuuksien testaaminen jäi mahdolliseen seuraavaan vierailuun Esan mökillä.

Kiitoksia Esalle vieraanvaraisuudesta ja onnea sekä mukavia hetkiä uuden puuveneen kanssa niin vesillä liikkuessa kuin maissa touhutessa.

 

Naveste Oy

Harri Välimäki

0400-44925