VENEVEISTÄMÖ J. KUMPUSELKÄ KY

Perinteikäs Kumpuselän veneveistämö sijaitsee Satakunnassa Merikarvian Köörtilän kylässä. Täällä on veistetty puuveneitä viime vuosisadan alusta lähtien. Tällä hetkellä yrityksen omistaa Jari Kumpuselkä, joka on veistäjä jo viidennessä polvessa. Jarin apuna häärää eläkkeellä oleva isä Hannu.

Kumpuselän veistämön veneistä tekee ainutlaatuisia laudoituksen puoliponttirakenne. Ulkopuolelta vene on tasasaumainen ja sisäpuolelta se näyttää limisaumaiselta. Laudan yläreunaan ajetaan laanti eli ura ja toisen laudan alareunaa ohennetaan niin, että se sopii paikoilleen. Laudat kiinnitetään toisiinsa kupariniiteillä. Perinteisesti merikarvialaismalliset puuveneet ovat myös hieman leveämpiä kuin Suomenlahdenveneet. Veistämöllä valmistetaan erilaisia puuveneitä soutuveneestä aina toistakymmentä metriä pitkiin matkaveneisiin. Lisäksi tehdään veneiden huolto- ja korjaustöitä.

Myymme, asennamme ja huollamme Kubota ja Yanmar meridieseleitä. Palveluihimme kuuluvat myös veneiden nosto-, lasku- ja talvisäilytyspalvelut keväthuoltoineen.

Kaikki meillä veistetyt veneet ovat yksilöllisiä, asiakkaiden toiveiden mukaisesti valmistettuja. Viime vuosina on jälleen tehty perinteisiä kalastusveneitä eli rääkipaatteja myös huvikäyttöön.