Vene 21 Båt verkossa 12.–21.2.2021

Lähestyvän veneilykauden yksi merkkitapahtumista on perinteisesti ollut Helsingin Venemessut. Korona-epidemiasta johtuen messut on jouduttu siirtämään ensi vuodelle, mutta Suomen veneteollisuus ei ole jäänyt toimettomaksi. Kuluvan kevään venemessujen korvaajaksi on rakennettu Veneilijän verkkotapahtuma -konsepti, missä alan toimijat esittäytyvät ja antavat yleisölle mahdollisuuden tutustua niin yrityksiin, kuin tuotteisiinkin. 

Puuvenveistäjät ry on mukana Veneilijän verkkotapahtumassa omalla profiilisivullaan. Sivullamme esittäytyy joukko jäsenveistämöitämme. Tervetuloa tutustumaan osoitteessa www.venemessut.fi .

Vene 2020 messuilla arvottu Puuveneveistäjät ry:n arpavene otettiin käyttöön Saimaalla

Aikaisin lauantai aamuna, huhtikuun 25 päivä vedimme vaimon kanssa Puuveneveistät ry:n Arpaveneen trailerille Naveste Oy:n verstaalla Orimattilan Artjärvellä ja navigaattori ohjelmoitiin kohti Taipalsaaren Kyläniemeä. Termospullo oli täytetty lähtiessä ja evään pakattu mukaan.

Sää oli pilvipoutainen ja tiet kuivia, joten venettä ei tarvinnut erityisemmin suojata.

Loppumatkan lossimatkan jälkeen saavuimme Saimaan rannalla olevan kesämökin pihaan, jossa Esa ystävineen toivotti meidät ystävällisesti tervetulleeksi.

Vene laskettiin trailerilta rantaan pöllien päälle ja perämoottori asetettiin telineeseen koekäynnistystä varten. Kun moottoriin oli lisätty bensiini ja tarkistettu vipujen asennot ja öljyn määrä kokeiltiin käynnistystä. Parin nykäisyn jälkeen Suzuki heräsi iloisesti toimintaan ja oli valmis kiinnitettäväksi veneen perälautaan.

Kakkukahvien, samppanjan kilistelyjen ja jutustelun jälkeen luovutin veneeseen ja moottoriin liittyvät takuu ja luovutusdokumentit Esalle.

Kovan suoraan rantaan suuntautuneen tuulen vuoksi suunnittelemastamme yhteisestä koeajosta päätettiin luopua. Kun tuuli näytti hetkellisesti hieman hellittävän, päätin kokeilla lähtöä rannasta moottorilla vanhan kivilaiturin suojasta.

Muutaman kierroksen aikana vene tuntui käyttäytyvän hyvin perämoottorilla ajattaessa. Aallot olivat sen verran korkeita, että käännyttäessä sivuaallokon kautta aallot keinuttivat venettä niin paljon että soutuominaisuuksien testaaminen jäi mahdolliseen seuraavaan vierailuun Esan mökillä.

Kiitoksia Esalle vieraanvaraisuudesta ja onnea sekä mukavia hetkiä uuden puuveneen kanssa niin vesillä liikkuessa kuin maissa touhutessa.

 

Naveste Oy

Harri Välimäki

0400-44925

Vene 20 Båt -messujen arpaveneen voittaja on arvottu!

Puuveneveistäjien venemessuilla järjestämien venearpajaisten palkinto
arvottiin tänään 17.2.2020 Helsingin poliisilaitoksella.
Perinteisen kymenlaaksolaisen soutuveneen moottoreineen voitti Esa
Manninen Helsingistä arvalla nro 1465. Voittajalle on ilmoitettu
henkilökohtaisesti.

Puuveneveistäjät ry onnittelee voittajaa ja kiittää lämpimästi kaikkia
arpajaisiin osallistuneita ja osastollamme vierailleita. Tervetuloa taas
osastollemme ensi vuoden venemessuilla!

 

Vene 20 Båt -messut, tervetuloa Puuvenveistäjät Ry:n osastolle 7d140

Veneilijöiden alkuvuoden merkittävimpiin tapahtumiin kuuluu Vene 20 Båt -messut 7. – 16. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Puuveneveistäjät Ry tuo jälleen jäsenyritystensä taidonnäytteitä esille puuveneosastollaan 7d140.

Esillä on niin uusia kuin kunnostettujakin veneitä aina soutuveneistä upeisiin moottoriveneisiin. Tänä vuonna osastollamme on myös työnäytöksiä veneveistäjä Jari Vanhatalon (Miilu-Veneet Oy) esitellessä perinteistä veneen uloslyöntiä, eli täysimittaisten piirustusten tekoa.

Perinteiseen tapaan osastolta voi ostaa arpoja Puuveneveistäjät Ry:n venearpajaisiin, sekä uunituoreen Veneenveistäjä -lehden.

Messuilla mukana:

Nordic Craft, esillä Elf soutuvene

Jakobstads Båtvarv, esillä JB-20 päiväpursi

Miilu-Veneet Oy, esillä Windmill-luokan purjevene, sekä työnäytös

Saimaan Puuvene, esillä savolainen soutuvene, sekä tasaperäinen moottorivene

Veneveistämö J Palviainen, Chirs Craft Barrel Back -moottotirivene

Veneveistämö T Virtanen, kaksi upeaa Riva Super Floridaa

Österbergs Båt och Trä, esillä Kimito Eka

Naveste Oy, Puuveneveistäjät Ry:n vuotuinen Venemessujen arpajaisvene

Perinnekeskus Kuggom, esittelee puuvenekoulutusta, sekä oppilastyönä kunnostettua moottorivenettä

 

Tervetuloa nauttimaan veistäjiemme kädentaidoista ja puun estetiikasta!

Lisätietoja tapahtumasta:

https://vene.messukeskus.com

Puuvenveistäjät mukana Kotkan Puuvenemessuilla 24. – 27. heinäkuuta

Puuveneveistäjät Ry on näkyvästi mukana Kotkan Puuvenemessuilla 24. – 27. heinäkuuta. Upeiden veneiden lisäksi osastollamme nähtävissä mm. veneveistäjä Marko Nikulan työnäytöksiä.

Osastomme sijaitsee Suomen Puuvenekeskuksen tiloissa “peltihallista” (Tornatorintie 15, Kotka). Lisäksi jäsenyrityksemme Red Sky Craft ja Miilu-Veneet esittelevät toimintaansa viereisessä veistämö-tilassa.

Kotkan Puuvenemessut 24. – 27. heinäkuuta Kotkan Kantasatamassa sekä Suomen Puuvenekeskuksella.

Lisätietoja tapahtuman sivuilta: https://puuvenemessut.fi