Puuveneveistäjät ry kehittää uutta, 2000-luvun puuvenemallia

Uusi malli on kehitetty monikäyttöiseen pulpettiveneluokkaaan. Suunnittelun lähtökohtina on ollut pieni tehontarve, miellyttävät ajo-ominaisuudet, mahdollisuus rakentaa runko eri rakennetyypeillä, sekä moderni ja ajaton ulkoasu. Uuden mallin suunnittelijaksi on valittu venesuunnittelija Jarmo Häkkinen Rautalammilta. 

Puuveneveistäjät ry on  saanut veneen suunnitteluun ja prototyypin valmistamiseen apurahat Museovirastolta ja Suomen Kulttuurirahastolta. Suunniteltavan mallin  oikeudet omistaa Puuveneveistäjien yhdistys, jonka jäsenillä on oikeus markkinoida, myydä ja rakentaa mallia. Suunnittelussa ja rakentamisessa pyritään hyödyntämään kaikki modernin teknologian mukanaan tuomat mahdollisuudet.

Puoliliukuva runko mahdollistaa ainutlaatuisen pienen tehontarpeen ja vene soveltuu erinomaisesti myös sähköpropulsiolle.
Laskelmien mukaan tehontarve 5 henkilön kuormalla 8-12 solmun nopeudella on ainoastaan 6-12 hevosvoimaa.

Vene voidaan rakentaa levyrakenteisena tai massiivipuusta ja limisauma kyljillä. Rakentamisessa voidaan hyödyntää CNC-työstön tuomaa tarkkuutta ja ajansäästöä. 

Veneen prototyyppiä rakennetaan parhaillaan kahden veistämön, Norboats ky:n ja Nordic Craftin toimesta ja valmis vene tulee esille ensi kertaa Vene Båt 23 -tapahtumaan Helsingin messukeskukseen 10.-19.23.

 

Pituus 6,42 m
Leveys 1,85 m
Vesilinja 6,0 m
Rungon paino n. 350 kg
Uppouma 876 kg
CE-luokka C
Maksimi teho 25 hv 

Seuraa projektia Facebookissa

Tyyppivene tiedotteet ajankohtaista sivulla.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Jari Vanhatalo
Puh.  050 322 3950
info[ät]miiluboats.fi